Innerviewer

Bang voor de dood!

Ken je het verhaal van de man die bang was voor de dood? Het liefst zou hij het willen afschaffen, zo bang was hij. Er ging geen dag voorbij dat hij er niet aan dacht, bang dat hem iets zou overkomen. Hij hield er een dagtaak aan over, alle mogelijke gevaren analyseren en risico's verkleinen. Zo ging hij nooit op bezoek bij familie en vrienden. Dit wilde hij heel graag, maar dan moest hij met de trein, die kan ontsporen. Dat kan zomaar je dood betekenen. Hij droomde van verre reizen, maar het vliegtuig stort geheid neer, met hem erin. Hij ging zelfs niet met zijn kinderen naar de speeltuin. Samen hollen springen klimmen klauteren - plezier maken - zat er niet in. Want stel nou dat je van het klimrek valt, ben je morsdood.
De meeste tijd bracht de man thuis door. Alleen. Zijn kinderen woonden bij hun moeder. Op een dag waren de kids op bezoek. Na een hele lange tijd. Papa papa papa, gaan we zwemmen?? Nee, natuurlijk niet. Dan verdrink je. Dan maar thuis blijven. De kinderen zijn tenminste blij hun vader te zien. Gezellig samen eten en drinken. Maar papa had geen boodschappen gedaan, bang om naar buiten te gaan. Want dan moest hij over straat en oversteken. Dan wordt je misschien geschept door een onoplettende automobilist!
De vader schaamde zich. Hij bood zijn kinderen een glas water uit de kraan en nam er zelf ook één. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Door schaamte en zenuwen giet hij de volledige inhoud van het glas door zijn longen. Hij verslikt zich. De kinderen zien hun vader hoesten en proesten, snakken naar adem. Het mag niet baten. Binnen enkele tellen is het gedaan. Wie had dat ooit gedacht? Dood! Door een glas water!

Better to die living than to live like you're already dead.

#irwinment #innerviewer #connectingpeople #sharingstories #changinglives

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.