Innerviewer

Twijfel jij weleens als je kinderen trots op je zijn? Voel je je weleens onzeker als ouder? Ben ik wel een goede opvoeder? Pak ik het wel goed aan?

Allereerst don't beat yourself up about it. Het is vrij normaal om op momenten wat onzeker te zijn. Iedere ouder twijfelt weleens. Opvoeden is namelijk niet makkelijk. Kinderen groeien en veranderen en zijn nog afhankelijk. Ze hebben van alles nodig en kijken naar jou voor antwoorden. Dit is een grote verantwoordelijkheid en het vraagt elke dag iets nieuws van jou. Veel energie, inzet en liefde. En helaas bestaat er geen handboek met alle antwoorden.

Maar onzekerheid en twijfel maakt jou nog geen slechte opvoeder!!!

Het geeft alleen aan dat je mens bent, net als ieder ander. Je doet je best. Soms is dat goed genoeg, soms kan het beter. Neem dan ook af en toe de tijd en rust om te ervaren waar je staat.

Tip!

Als je meer zekerheden wil inbouwen en de status en resultaten van jouw opvoedstijl wil toetsen pak een rustmoment. Het is belangrijk dat je even de tijd neemt voor jezelf om te reflecteren. Om een overzicht te krijgen van wat er goed gaat en wat beter kan. We zijn vaak te gehaast en verliezen onszelf onder enorme verwachting, maatschappelijke of omgevings druk.

Voor mij werkt het om even tijd te maken, mijn partner erbij te betrekken, voor een goed gesprek. Onlangs nog kwamen twee vragen op die Katinka en ik elkaar voorhielden, waarmee wij nieuw licht konden schijnen op een paar belangrijke vraagstukken. Wauw.. Wat een impact hadden deze twee vragen op ons.

Wellicht kun jij er ook iets mee en helpt onderstaand ook iets bij jou shiften…

Welke prestatie heb jij geleverd waarop je kinderen het meest trots zijn?

Welke prestatie zou je willen leveren waarop je kinderen het meest trots zijn?

#irwinment #innerviewer #theinnerviewershow #connectingpeople #sharingstories #changinglives

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.