Innerviewer

Een knuffel is soms niet genoeg, echte vrienden weten het verschil!

Wat houdt het in om een échte vriend te zijn?

Koester je echte vrienden! Want ze zijn zeldzaam. Jij weet wie dat zijn. Personen die je blindelings kunt vertrouwen. Je kunt op ze rekenen, dat ze er voor je zijn. Trouw in goede tijden, maar ook wanneer het moeilijk wordt en je dreigt weg te glijden naar de slachtofferrol.

Waaraan herken je een échte vriend?

Een echte vriend geeft jou voldoende ruimte om je (emoties) te uiten. Je mag best even een traantje wegpinken, even flink boos, teleurgesteld of verdrietig zijn. Door een luisterend oor te bieden, oordeelloos, kan iemand zich echt uiten en helen. Van die vrienden die vragen hoe het gaat en dan wachten op je antwoord. Een echte vriend is oprecht geïnteresseerd. Hoort, ziet en weet meer. Ook wanneer het tijd is om door te pakken. En nu verder!

Een echte vriend koopt je bullshit namelijk niet. Het is iemand die jouw krachten kent en precies weet wat in tijden van zwakte weer bij jou aangewakkerd moet worden. Zo'n persoon die weigert mee te gaan in je negatieve trip down insecure lane. Geen knuffel voor jou wanneer je omkomt in zelfmedelijden, eerder een flinke reality check en wake up call. Harde maar eerlijke woorden over zelfwaarde, zelfrespect en zelf liefde.

Echte vrienden geloven in jou! Zelfs wanneer jij niet in jezelf gelooft! Ze zijn er om jou op die cruciale kwetsbare momenten de spiegel van ongekende potentie voor te houden. Zodat jij voorbij de ruis jezelf weer herkent, wie je echt bent, wat je kan en dat je ertoe doet. Jouw misère wordt niet genegeerd maar een echte vriend helpt altijd de focus weerleggen naar (weder) opbouw. Ik geloof in jou! Hoe kan ik je (verder op weg) helpen?

Echte vriendschap is bovendien onvoorwaardelijk en oneindig. Zelf als de relatie strandt groeit het respect voor elkaar door. Niemand staat boven of onder de ander. Echte vrienden inspireren elkaar, halen het beste in elkaar naar boven, maar raken nooit afhankelijk van elkaar. Door altijd eerlijk te zijn en oprecht weet je wat je aan elkaar hebt en wat er samen mogelijk is. Echte vriendschap is een harmonie, waarin de samenkomst van individuen een groter gelukkig geheel vormen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.