Innerviewer

Veel Surinamers hebben het beste voor met hun kinderen en jongeren in het algemeen, maar weten niet altijd wat de beste manier is om goede gesprekken aan te knopen of wat daarbij de juiste communicatie is? We hebben geleerd om te zeggen wat goed en fout is, wat je moet doen en laten. Onze kinderen moeten vooral sterk zijn. Emoties tonen, liever niet, want dat is een teken van zwakte. Maar daarbij wordt vaak vergeten dat kwetsbaarheid ook een kracht is en heel belangrijk.

Tijdens deze interactieve workshop neemt Irwin je mee naar de belevingswereld van het (inner)kind en hoe wij daar als ouders op reageren. Welke obstakels komen we tegen, de frustraties en irritaties, maar ook de ruzies en lijfstraffen? Opvoeden zoals we het hebben geleerd versusOpvoeden zoals we het eigenlijk willen. Ontdekken wat we willen en wie we willen zijn! Deze workshop biedt de juiste tools om nieuwe inzichten te vergaren op het gebied van zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling.

Er wordt gewerkt met innerviews. Dit zijn door Irwin ontwikkelde diepte-gespreksvormen en technieken waarin deelnemers van het gesprek een kijkje naar binnen krijgen. Verantwoordelijkheid nemen voor woord en daad. Begrijpen en leren aanvoelen wat de intentie is van jouw handelen en communicatie. Waarom je doet wat je doet en wat het teweeg brengt? Aan de slag met verandering! Door te innerviewenleer je de juiste vragen stellen maar vooral diep en compassievol luisteren, waardoor je niet meteen in een oordeel schiet, maar juist meer hoort en (de ander) beter begrijpt.

De workshop creëert bij de deelnemer meer bewustzijn. Doelen worden helder en beter geformuleerd, waardoor je als individu en gezin bewuster communiceert. De resultaten: meer rust en overzicht, meer diepgang in de gesprekken, meer begrip voor elkaar, meer respect en waardering en een hechtere band.

 

Doelen

-Cursisten creatieve communicatievaardigheden met kinderen en jongeren aanleren
-Cursisten leren reflectief te worden op de eigen stijl van communiceren
-Cursisten kennis van en gevoeligheid voor de leefwereld van kinderen en jongeren bijbrengen

Werkwijze

-Rollenspel:een casus kan, na analyse en discussie over de aanpak van het probleem
-Kennisoverdracht door vraag/antwoord met workshopgever
-Onderlinge kennisoverdracht tussen cursisten

-Leren luisteren, positief, meer oplossingsgericht communiceren
-Kennisoverdracht door praktische gespreksoefeningen onderling, met workshopgever en medecursisten

-Kennisoverdracht/uitwisselen door de uitvoering van groepsopdrachten

 

Workshopgever

 

Irwin Ment is een echte famir'man. Hij leeft al 20 jaar met zijn partner, de Surinaams-Rotterdamse Katinka. Samen voeden zij hun vier kinderen (Malaika 16, Jonell 14, Éboué 7 en Na'im 6) op. Irwin is journalist van beroep, maar ook lifecoach, presentator en motiverende spreker. Net als zijn moeder gebruikt hij al jaren zijn stem om positieve boodschappen uit te dragen. In het basis, voortgezet en hoger onderwijs gaf hij jarenlang gastcolleges. Hij coachte jongeren en (jonge) ouders op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en interviewde meer dan duizend personen. Hij ontwikkelde zijn eigen gesprekstijl inner-viewwaarmee hij zichzelf en ander leert: eerst een kijkje naar binnen. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven.

 

Programma

Workshop FonFon Leri mi!
-Kennismaking
-Introductie
-Leefwereld
-Gespreks- en interviewtechnieken

-verbale/non verbale communicatie

-communiceren met pubers/tieners
-Evaluatie

 

Data: 17 & 18 september

Locatie: Lalla Rookh gebouw, Lalla Rookhweg 54 Paramaribo

Tijd: 6-9pm

Fee: 225 srd

Aanmelden: freelancemanaging@gmail.com

ONE COMMENT ON THIS POST To “Fon fon leri mi – de workshop”

  • Misiedjan Eugenie

    16 september 2018 at 23:38

    Dinsdag 18 September 2018
    Workshop bijwonen

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.