Innerviewer

FonFon LERI mi!

Er wordt weleens gezegd "SURINAMERS PRATEN NIET" De FONFON (pak slaag) daarentegen, spreekt boekdelen! Wat leren wij hiervan?

 
Op zaterdag 15 september 2018 keert Thelasinga's enige zoon Irwin Ment ook wel bekend als The Innerviewer terug naar zijn geboorteland Suriname. Om te praten met Surinamers over Surinamers en onze bijzondere Opvoeding & het Onderwijs. Zijn lezing heet FONFON LERI MI! en wordt gehouden in Lallarookh Paramaribo.
Irwin is een echte famir'man. Hij leeft al 20 jaar met zijn partner, de Surinaams-Rotterdamse Katinka. Samen voeden zij hun vier kinderen (Malaika 16, Jonell 14, Éboué 7 en Na'im 6) op. Irwin is journalist van beroep, maar ook lifecoach, presentator en motiverende spreker. Net als zijn moeder gebruikt hij al jaren zijn stem om positieve boodschappen uit te dragen. In het basis voortgezet en hoger onderwijs gaf hij jarenlang gastcolleges. Hij coachte (jonge) ouders op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en interviewde meer dan duizend personen.
Tijdens de vele contactmomenten constateerde Irwin dat in “onze” opvoeding en het onderwijs veel zaken onbesproken blijven, soms omhuld met taboe. We praten niet (over onze gevoelens), omdat we nooit geleerd hebben hoe of omdat we denken dat het niet mag. Een van de meest kenmerkende manieren waarop we onszelf wél uitdrukken is de FonFon: Surinaams pak slaag! Ook Irwin bleef dit niet bespaard. Zoals velen kreeg ook hij weleens een pak rammel, een flink pak voor je broek of billenkoek. Thuis én op school.
Tijdens deze interactieve lezing praat Irwin openhartig over de impact hiervan, hoe de Surinaamse opvoedstijl hem als kind heeft gevormd, later als volwassene, wat hij ervan heeft geleerd en welke ontwikkeling dit teweeg heeft gebracht. Hij ontdekte namelijk dat er zoveel meer valt te leren als we maar bereid zijn ook over de moeilijke dingen te praten! Irwin verlaagt de drempel, neemt het voortouw, deelt zijn verhaal en wijst Surinamers op hun inner-kracht, de kracht van kwetsbaarheid!
De lezing bevat veel persoonlijke verhalen en typische Surinaamse humor. Waar wij Srananman bekend om staan. Maar de lezing laat dus ook zien dat we ons niet altijd achter een glimlach hoeven verschuilen om eerlijk te zijn over Wie we echt zijn. Het is tijd om te leren praten met elkaar en onze kinderen. De toekomst hangt ervan af! Praat je mee?
Een eenmalig event! Met een aantal bijzondere gasten en sprekers. Zorg dat je dit niet mist! De bijdrage voor deelname is Srd 75. Bewijzen exclusief af te halen bij OPTIEK NINON (Hermitage Mall) of reservering via freelancemanaging@gmail.com.
EXTRA!
Op 17 & 18 september kun je ook deelnemen aan twee exclusieve workshops. Daar krijgen een geringe aantal deelnemers persoonlijk advies, tips en tools aangereikt van Irwin en zijn team om je communicatie skills als ouder en opvoeder te bevorderen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je het beste kunt communiceren met pubers en tieners, om de band te versterken. Leren hoe je respect krijgt door het te geven staat ook centraal, hoe je iets waardeert en het beste in elkaar naar boven haalt.
FONFON LERI MI! is powered by Thelasinga Legacy en The Innerviewer en is een ode aan de Parel van Suriname, THELASINGA.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.