Innerviewer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wist je dat de gemiddelde mens 13 geheimen met zich meedraagt, waarvan 5 die ze nooit een levende ziel hebben verteld?! En wist je dat het niet het geheim is dat mensen blijft achtervolgen, maar alle mentale energie die je eraan kwijt bent om erover na te denken.

Wanneer een geheim zo diep verankerd (lees: vast) zit in je gedachten kan het geen kant op en blijft het zich herhaaldelijk aan je openbaren. Zodra er in je leven ook maar iets gebeurt dat een verwijzing is naar het geheim toont de gedachte zich opnieuw. Maar veel mensen blijven het negeren! Omdat ze niet geleerd hebben om zich hierover te uiten en alleen al de gedachte eng en pijnlijk is.

Het probleem alleen, vooral bij een pijnlijke herinnering (wat de meeste geheimen meestal zijn), je wilt het niet omhoog halen, maar het gaat ook niet weg en daarmee het onprettig gevoel ook niet. Dit is de reden waarom zoveel mensen depressief worden en doodop zijn, het gevoel hebben niet vooruit te komen in hun leven. Omdat ze het blijven negeren zitten ze als een anker in de bodem vast. 

*Hijs het anker! Het wil gezien worden. Praat erover!*

Het is dus belangrijk dat erover gesproken wordt. Dat het naar de oppervlakte komt. Want als je het blijft negeren zal het als gif in jouw lichaam blijven aanvoelen en in tijd alles (mentaal en fysiek) doen verlammen. Het moet eruit! 
Maar dat moet wel goed gebeuren! De belangrijkste reden overigens waarom mensen hun geheimen zorgvuldig bewaren en niet delen is omdat het niet veilig aanvoelt hiermee naar buiten te komen. Wat zou een ander ervan vinden? Word ik wel begrepen? Niemand zit hierop te wachten? Bang om anderen te kwetsen etc. Maar intussen ga jij kapot van binnen. 

Misschien is het tijd voor een echt goed gesprek?! Mijn advies is, praat erover met iemand die je vertrouwt. Je hoeft het verhaal niet op social media te delen of er meteen een boek over te schrijven in een poging je frustratie te uiten. Ga op zoek naar iemand waarbij je het gevoel hebt dat hij/zij echt luistert. Onbevooroordeeld en compassievol. Niet met de intentie om te reageren maar om te begrijpen. Iemand die voor jou echt de tijd wil nemen. Een professional. Dit is wat ik doe. Maar het kan ook een willekeurige vreemde zijn met een verrassend goed luisterend oor die jouw verhaal (h)erkent. 

*Belangrijk! Het moet goed voelen!*

Vraag jezelf af, bezorgt mijn geheim mij problemen, na al die jaren nog steeds een onprettig gevoel? Is het antwoord Ja?

Dat is het teken!

Het mag eruit!

Het mag bevrijdt!

Je zult merken dat wanneer je erover praat het oplucht en er weer ruimte ontstaat voor groei en bloei, alle moois dat jij als mens verdient!

LIKE / LoVe if you agree!

#irwinment #theinnerviewer #connectingpeople #charingstories#changinglives

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.