Innerviewer

Ik ontmoet regelmatig super leuke creatieve mensen die vastlopen in het leven. Die het even niet weten, de volgende stap niet zien. Ik zie dan onzekerheid, frustratie en verbittering optreden, wat ik me overigens heel goed kan voorstellen maar gelukkig niet blijvend hoeft te zijn. Het feit dat je nadenkt over wat je wil is een goed teken!

Dit is wat ik te horen krijg...

- Ik weet niet wat ik wil, met me leven?
- Ik vind mijn baan of studie niet (meer) leuk, wat nu?
- Ik ben niet tevreden, ik wil iets anders/nuttigs doen!
- Ik wil ook waarde toevoegen, iemand kunnen helpen!
- Ik wens (eindelijk) iets goeds te kunnen doen met me leven, maar wat dan?
- Ik weet wel wat ik wil, maar hoe krijg ik het (voor elkaar)?

Herkenbaar?
Wat te doen?

Hieronder 6 Innerviewer tips!
Waarmee je direct aan de slag kan.

1. ZELFSTUDIE - ONDERZOEK
Allereerst... Alleen jij weet wat je echt wilt. Als iemand het zegt te weten, bedank vriendelijk voor de tip, maar ga altijd eerst zelf op onderzoek uit. Als het te makkelijk voelt, te snel, te opzichtig, ... Je snapt wat ik bedoel. Niemand kan bij jou naar binnen kijken. Anderen zijn er slechts ter inspiratie, als steun of om jou een spiegel voor te houden. Het kan best snel gaan, maar ontdekken wat je echt wil kost soms tijd. Investeer in jezelf, in persoonlijke ontwikkeling en wees bereid te volharden.

2. HET IS OKE
Wees niet te streng voor jezelf. Don't beat yourself up about it. Het nog niet weten maakt jou geen slecht mens, maar gewoon mens. Net als vele anderen weet je het gewoon nog niet. That's it. Het is oke. Blijf vooral in beweging. Ga op zoek en ontdek. Het laatste wat je wilt is stilstaan en nietsdoen. Voorkom stress, ga niet teveel in je hoofd zitten. Want depressie en een burnout liggen altijd op de loer. Denk positief. Geloof dat je situatie kan veranderen en blijf in flow.

3. OPRUIMEN
Er is een reden waarom je de volgende stap niet ziet. Er zit wat tussen. Tijd om op te ruimen! Vaak denken we dat het met elementen buiten onszelf te maken heeft. Maar in alle gevallen speelt het intern af. Een blokkade, vastgeroeste patronen, negatieve gedachten, een gebrek aan zelf inzicht, zelf waardering, zelf respect of zelf liefde... Het kan van alles zijn. Vasthouden aan iets dat je jezelf hebt aangeleerd, maar wat niet (meer) voor je werkt. Maar geloof me, achter alle ruis wacht jouw grootste en hoogste potentie.

4. DTV
Soms ligt het echter zo diep, vanwege omstandigheden ver naar de achtergrond verdrongen, dat je er zelf niet bij kan. Dan is het handig een ervaringsdeskundige, iemand die je vertrouwt en een goed voorbeeld is, mee te laten kijken. Opdat jij meer kan zien, sneller tot nieuwe inzichten komt. Hulp vragen is durven. Het vereist moed, lef. Je stelt jezelf kwetsbaar op. Maar daarmee toon je ook wilskracht, dat je bereid bent, omdat jij het belangrijk vindt. Omdat je het waard bent! Dit motiveert, brengt alles in stroomversnelling. Sneller naar de kern.

5. DOE WAT GOED VOELT
Een van mijn beste tips die ik jou kan geven, een van mijn mooiste ontdekkingen... Als je niet weet wat je wilt? Doe dan wat goed voelt! En dat betekent dus ook stoppen met wat niet goed voelt, met wat niet werkt voor jou! De beloning is groot. Het is namelijk een teken van dankbaarheid richting je inner-Ik. Je hart en ziel krijgen de erkenning en zorgen voor de shift. Een bonus! Want zo geef je jezelf ook van binnenuit toestemming belangrijke informatie en ingevingen te ontvangen betreffende het waarom. De moedervraag.

6. WIE WIL JE ZIJN
Vraag jezelf daarom altijd af: wat maakt mij gelukkig? Wat zie ik mezelf het allerliefst doen, wat bezorgt mij het ultieme gevoel van blijdschap en diepe vreugde wat tegelijk ook anderen vooruit helpt? Zo activeer je je inner kompas en toont zich de weg vanzelf. Vanaf dit punt is het alleen maar visie harTwerk en genieten. Aan de slag. Je bent weer in controle, niet meer slaaf van de omstandigheid. Je hebt je gedachten geordend, je missie omarmd en vaarwel gezegd tegen de slachtofferrol. Jij bepaalt, je (her)schrijft de nieuwe toekomst. Je leeft - Wie jij wil zijn!

ONE COMMENT ON THIS POST To “Ik weet niet wat ik wil! Wat nu?”

  • Gracita

    22 november 2017 at 12:12

    Love it♡♡

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.