Innerviewer

Het OprahMeghanHarry interview maakt veel los bij mensen. Veel complimenten voor het koppel dat zich uitspreekt en hun verhaal doet. Maar er is ook kritiek! Bijvoorbeeld op Oprah (een bekende van Harry) dat zij niet objectief genoeg zou zijn, niet genoeg kritische vragen zou stellen. Want is het wel waar wat er allemaal gezegd wordt? Hetzelfde wordt ook weleens van mij gezegd. Dat ik te lief ben voor mijn gasten of niet genoeg stevige vragen afvuur. Of dat ik te voorzichtig ben, niet geïnteresseerd in de waarheid, bang om niet leuk of aardig gevonden te worden. Ik geloof dat het vooral een verschil van benadering is. Een andere intentie! Ik ga er niet op uit om mensen en standpunten tegenover elkaar te plaatsen of af te wegen. Dit is ook de reden waarom je op mijn platform zelden discussies of debatten ziet. Het is niet mijn stijl! Past niet bij mijn persoonlijkheid. Bovendien ben ik er ook niet op uit iemand te kwetsen. Een persoonlijk verhaal is iets teder, fragiel. Voorzichtigheid is een garantie in mijn bedrijfstak. Handle with care. En bewijzen of de waarheid meer aan de ene kant zit of aan de andere kant vind ik simpelweg niet interessant. Wat mij oprecht interesseert zijn mensen. De personen met wie ik in gesprek ben en hun persoonlijke verhalen. Ik kijk of iemand bereid is zich kwetsbaar op te stellen en mij het toevertrouwd dit proces te begeleiden. En ik stel nooit vragen die ik zelf niet bereid ben te beantwoorden. Een open en eerlijke houding vind ik belangrijk. Van geïnnerviewden en dus ook van de Innerviewer. Dan is de oprechtheid voelbaar voor de kijker die zich er voor openstelt. Nog meer dan het verstand komt het dan binnen in het hart wanneer de ziel zich opent. Als je daarom op zoek naar de waarheid puur enkel en alleen kijkt om te vergelijken of te oordelen zul je nooit de overeenkomsten zien dat ons als mens verbind. Dan zul je voorbijgaan aan jezelf en je afgesloten en eenzaam voelen. Het gaat er dus wat mij betreft niet om wie gelijk heeft of wie wat beter kan. Wat de kijker gespiegeld krijgt is, kun jij je eigen oordelen parkeren en werkelijk open staan voor iemand? Dus als je zegt dat Oprah volgens jou niet kritisch genoeg is dan heb je gelijk. Vraag jezelf dan ook af als je wél een verzadigd gevoel zou hebben gehad had je het verhaal enkel via de roddelpers gehoord?! Mensen zoals Oprah zijn nodig om voorbij het oordeel te (leren) kijken. Door diep te voelen en geraakt te zijn op persoonlijk vlak. Ik geloof dat dit ook het bestaansrecht is van de Innerviewer Een kijkje naar binnen. En voelen dat het er mag zijn!

#innerviewer #irwinment #inspiratie #quotes #waarheid #journalistiek #interview #media #roddelpers #geloven #verbinden #innerview #alternatief

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.