Innerviewer

Iedereen snakt ernaar, aandacht! Gezien en gehoord worden zijn aan de orde van de dag. Met een onverzadigbaar verlangen naar erkenning en acceptatie stappen wij verwachtingsvol onze relaties binnen. Thuis, bij onze families, op de werkvloer. Erbij horen. Ertoe doen. Wie wil dat nou niet?

Mijn moeder koos destijds voor haar carrière. Ik kreeg daarmee vaak het gevoel op een tweede plaats te komen. Jarenlang heb ik onbewust mijn stinkende best gedaan haar ervan te overtuigen dat ik de moeite waard ben. Dat heb je als kind niet door. Je weet niet beter.

Herkenbaar? Maar je kunt niet voor altijd onwetend blijven. Op een bepaald moment is het tijd om volwassen te worden en te stoppen met pleasen. Je blijft anders vastzitten, afhankelijk.

Omdat ik er zelf doorheen ben gegaan weet ik het snel te herkennen bij anderen. Jeugdtrauma's bij angst en depressie. Posttraumatische stress...  Het kost namelijk ongelofelijk veel energie. Al die (negatieve) gedachten, herinneringen. Je brein maakt overuren. En je hart is er niet blij mee. Daarom zijn velen gauw uitgeblust en ligt een burnout op de loer.

Wat te doen?

STOP met het geven van energie aan de dingen die niet werken! Je hoeft niemand iets te bewijzen, behalve jezelf! Je hebt een keuze. Time to grow up. Aan de slag. Werken aan jezelf. Stap uit de slachtofferrol.  Pak jezelf bij de hand. Key things : zelfrespect, zelfwaardering en Zelf liefde. Nieuwe focus, nieuwe mindset. Daarmee weerleg je de aandacht terug naar waar het hoort, bij wie jij wilt zijn.

En wordt het even moeilijk, dat wordt het geheid! Als je opmerkt dat je niet vooruit komt omdat je maar blijft klagen en jammeren hoe moeilijk het is.  Geef jezelf een flinke draai om de oor! Nee het is niet eerlijk dat het jou is overkomen, ik had het liever ook anders gezien. Maar dit is leven. Niemand heeft ooit gezegd dat het makkelijk is.

Ontdek wat jij leuk vindt. Wat jou gelukkig maakt. Ga daar onmiddellijk mee aan de slag. Het kost moeite maar is de moeite waard! Want alles wat je aandacht geeft groeit, dus kies bewust. Maak het verschil. Praat erover. Deel je verhaal. Wordt een inspirator en misschien kun je dan weer anderen helpen de weg naar hunzelf (terug) te vinden. Dan bewijs je jezelf en anderen een enorme dienst, om de juiste redenen!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.