Innerviewer

Sommigen blijven hardnekkig vasthouden aan het idee dat hun waarheid ook moet gelden voor anderen. En hoe werkt dat tot nu toe voor je??? Niet!!!?? Laat dat eens los! Het maakt niet uit wat je hebt geleerd, wat jouw geloof is of hoezeer je ergens aan hecht of van overtuigd bent. Alles wat Jij ervaart is JOUW ervaring. Het is Waar voor Jou. Niet persé voor een ander. Houdt daar altijd rekening mee!

Je denkwijze als inlevingsvermogen brengt je maar zo ver. Jouw waarheid, hoe en waar dan ook vergaard of je nou oud bent of jong, mag je niemand opleggen. Houdt er rekening mee dat je iemand daarmee echt kan kwetsen! Het voelt namelijk als een oordeel en dat doet pijn! Met name onze jongeren zijn hier heel gevoelig voor. Hun bewustwordingsproces, hun groei, vormt zich rondom jouw acties. Wat jij als ouder of opvoeder laat zien.

Probeer daarom als onderdeel van jouw waarheid altijd begrip op te brengen voor de zienswijze van een ander, ook van jouw kind. Zij willen zich vooral gezien en gehoord voelen. Er is waarheid in elk mens. Het hoeft niet jouw waarheid te zijn. Maar respecteer het, het heeft bestaansrecht. En als opvoeder is het jouw taak bij het kind de kijk op Zelf en de wereld realistisch en positief te stimuleren.

Dat is een eerlijke les om te leren. Zo krijgt het kind de kans om zijn authentieke zelf te blijven ontwikkelen, dichter bij zichzelf en zelfvertrouwen te blijven. Is dat geen mooie waarheid voor ons allemaal!

FonFoN Leri Mi! lezing door Irwin Ment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.