Innerviewer

Mijn beide ouders zijn overleden. Een intens heftige ervaring als ik erop terugkijk. Mijn vader kreeg zes (!) hartinfarcts voordat de zevende hem fataal werd. Mijn moeder leefde 15 jaar lang met pijnen waar de meesten allang voor waren gezwicht. 'Het is een wonder dat u nog leeft.'  Hoe vaak hebben ze dat wel niet gehoord. Als het één ding is dat deze twee ervaringen mij hebben geleerd is dat niets komt voor z'n tijd. Mijn advies: maak goed gebruik van de tijd die je hebt!

We zijn vaak bang voor de dood. Maar ik kwam erachter dat we nog veel banger zijn om te leven! Écht leven. VOL leven. Bang voor verandering en groei (lees: groeipijnen) welke zulke essentiële onderdelen zijn. Dit is de fase in ons leven waarin we niet meer leven maar overleven, totaan die allesverwoestende vraag: Had ik maar?

Je wilt VOL leven, maar niet de consequenties!

Raak je bepaalde zekerheden kwijt? Je baan? Ja dat kan! Lopen mensen bij je weg omdat jij het pleasen zat bent, wat hun eigenlijk best goed uitkwam. Ja, ook dat kan! Teleurstelling, verliezen, falen, verdriet. Het hoort er allemaal bij. Ik snap dat het eng is om los te laten of kwijt te raken waar je zo aan gewend en gehecht bent. Maar voordat een boom weer in bloei gaat, laat het zijn bladeren vallen. Loslaten hoort bij de natuur, jouw natuur!

Dus wat als je accepteert dat je een keer gaat, maar niet langer accepteert dat je maar half leeft. Leef VOL en ga LEEG. Durf je angsten onder ogen komen. Laat je niet klein krijgen. Leef je grootste potentie. Onderzoek wat je écht wil. Kies voor wat goed voor je is en laat al het andere los.

Doodgaan doen we allemaal. That's easy. Maar Vol leven en je angsten overwinnen, dat is een avontuur, daarmee kom je pas ergens - echt tot leven, tot bloei.

#irwinment #innerviewer #connectingpeople #sharingstories #changinglives

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.