Innerviewer

Mijn wens voor 2017

Mijn vurige wens voor 2017: meer verbinden en helpen. Minder afgescheidenheid. Jongeren vs maatschappij in het bijzonder. Ik zoek een baan!

2016 was het jaar dat mijn hart bloedde. Ik had moeite één focus te vinden om in te excellereren, hopte eindeloos van parttimer naar zelfstandige en had het financieel zwaar. 2016 was ook het jaar waarin mijn gezin persoonlijk ondervond hoe maatschappelijke instellingen onze jeugd vaak in een opvoedkundige wurggreep houden. We zagen onze jongste zoon, een pittige wilskrachtige kleuter, worstelen met zijn plekje op de wereld. De school wist niet in zijn onderwijsbehoefte te voorzien en gooide na zijn eerste drie weken basisonderwijs al de handdoek in de ring. Zijn recht op onderwijs werd niet verleend. Hij werd een thuiszitter omdat de school geen alternatieven vond. Het bracht ons heel veel stress en verdriet. Ik leerde dat er veel angst leeft in de maatschappij, bij instellingen en hulpverleners. Maar er is ook veel onwetendheid en onbegrip. Ik zag van heel dichtbij hoe makkelijk jongeren een stempel opgedrukt krijgen. Omdat zij passief zijn en ongemotiveerd. Of juist omdat ze veel energie hebben, zich verzetten tegen de maatschappelijke eis en nu afgestoten en onbegrepen door het leven gaan. Het brak mijn hart. Maar ik ontdekte ook nieuwe inspiratie en een ongekende drive om niet hulpeloos aan de zijlijn te staan. Het zit niet in ons karakter. Wij wensten geen slachtoffers en zeker niet afwachtend te zijn. We kwamen zelf in actie en deelden openhartig ons verhaal met iedereen die wilde luisteren. Uiteindelijk vonden we dan ook gehoor. Een school in een aangrenzende gemeente biedt onze zoon na de vakantie een plek. Hij is al wezen wennen. Hij was er niet weg te slaan. Dit hebben we met oud op nieuw gevierd!

De directrice toonde authentiek leiderschap door echt te luisteren en verder te kijken. Haar instelling: elk kind verdient onderwijs, dus moet er een oplossing zijn! Opgeven is geen optie!

 

De hele situatie heeft een behoorlijke impact op me gehad en vond rechtstreeks zijn weg naar mijn nieuwjaarsvoornemens. Ik wil nu graag kennis en ervaring overdragen en direct waarde toevoegen in de levens van zogenaamde kansloze of kansarme jongeren en jongvolwassenen in onze samenleving. Ik wil me specifiek inzetten voor de jeugd omdat ik voor mijn gevoel meer kan doen. Ik ben namelijk wél enthousiast over hun toekomst! Ik zie mogelijkheden waar anderen tegen een blokkerende mindset opbotsen. Ook herken ik de struggle. Als hooggevoelig kind ontbrak het mij aan hechting, waardoor gezond wortelen in de harde maatschappij niet altijd even makkelijk ging. Ik weet als geen ander hoe het voelt. Jongeren staan er vaak alleen voor. Ze krijgen te maken met koude systemen en een gebrek aan warme betrokkenheid. Krachtige voorbeeldfiguren zijn een groot gemis en onervaren hulpverleners zitten vaak vast in een web van onwetendheid. Jongeren motiveren vraagt om inspirerend leiderschap, het goede voorbeeld geven. De jongere spiegelt van nature het gedrag van zijn omgeving. Voelt het veilig dan kruipt hij vanzelf uit zijn schulp.

 

Hier wil ik graag iets betekenen, door het innerview te faciliteren. Een platform van vertrouwen, vrij van oordeel en gedwongenheid, waarbij de rust indaalt en ruimte ontstaat om te zijn. Waarbij de jongere welkom is bij zichzelf. Met het innerview ontstaat er een veilige setting waarin jongeren vertellen wat ze na aan het hart hebben liggen. Jongeren die in collectieve setting openhartig delen inspireren elkaar en steken elkaar een hart onder de riem. Waardoor er meer saamhorigheid en teamspirit ontstaat. Bovendien leer je jezelf en elkaar beter kennen en ontstaat er begrip, de sleutel van verbinding. Met het innerview wil ik enkel inspireren, niets opleggen. D.w.z., vertellen dat ik in je geloof en dat je op me kan rekenen. Dat ik jouw potentie aanwakker, niet je onvermogen. Dat ik jou vertrouwen geef en liefde, om te bouwen aan vertrouwen en geloof in jezelf.

 

Ik ben daarom op zoek naar een werkgever die een dergelijke visie al uitdraagt, waarbij ik makkelijk aansluiting vindt. Wie kent zo'n organisatie, die investeert in een inclusief-maatschappij?

 

 

OVER MIJ...

Mijn naam is Irwin Ment. 39 jaar. Vader van vier prachtige kinderen (4, 5, 12 en 14), sinds 1998 partner van mijn lieve Katinka. Ik ben autodidact, een zeer positief ingesteld mens en geloof dat een leven vol moeten ook een feest mag zijn! Daarnaast ben ik "innerviewer". Dat wil zeggen dat ik door diep luisteren, open en integere vraagstelling mensen helpt iets van zichzelf te ontdekken dat een doorbraak betekent. Met 20 jaar ervaring op het gebied van hart tot hart communicatie en het diepere verbindende contact richt ik mijn pijlen op het hart van de jeugd. Mijn grootste kwaliteit: ik schiet raak met enthousiasme en liefde. De laatste jaren ben ik vooral actief als (Zzp'er) lifecoach voor volwassenen, interviewer en presentator. Tussen 2002 en 2014 werkte ik via SKVR als gastdocent 'taal & communicatie' in het voortgezet onderwijs.

ZOEKT IN BAAN...

Een plek waar mijn kwaliteiten tot z'n recht komen en mensen worden geholpen. Een organisatie sterk in beleid en regels, sterker in verbindende gesprekken en puur menselijk contact. Een organisatie die je beschouwt als een individu, geen nummertje en faciliteert in fundamentele basisbehoefte, een recht: een plekje in de wereld waar het veilig is en de jongere echt gehoord en gezien wordt. Een leerplek voor levenslessen, voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Parttime, fulltime, Rotterdam, buiten Rotterdam mag ook. Ik hoef er niet rijk van te worden. Mijn eigen gezin en door mijn werk anderen gezinnen kunnen verzorgen is het belangrijkste!

MIJN ULTIEME DROOM...

Een wereld waarin minder ongescheidenheid heerst! Waarin steeds meer mensen echt leren luisteren naar elkaar, waarin de taal van verbinding wordt gebezigd en liefde in alle gezinnen meer als vanzelfsprekend door alle communicatie stroomt.

 

Maak mijn nieuwjaar een te gek begin van 2017 door mij aan deze baan te helpen. Happy New Year!

 

 

ONE COMMENT ON THIS POST To “Mijn wens voor 2017”

  • Anne Keereweer

    3 januari 2017 at 15:35

    Wat een mooi, uit het hart gechreven boodschap en oproep naar de samenleving Irwin. Ik zal je bericht delen en aan je denken. Veel geluk en succes op je nieuwe pad.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.