Innerviewer

Ik ben gewoon Ben

Voor de Havenloods deed ik in 2011 een flitsinterview met Ik ben gewoon wie ik... Ben Saunders. Winnaar van de eerste The Voice Of Holland, maar vooral een ster in het gewoon gewoon zijn.

I was roaming around always looking down at all I see  meer was er niet nodig. De betoverende eerste zin van het nummer Use Somebody, gezongen door de toen 27 jarige Ben. Nederland slaat op tilt. Die ongelofelijk zoete warme stem, het bijna gelijktijdig draaien van vier totaal onthutste coaches (Jeroen tellen we even niet mee).

Een massale partij kippenvel volgt. Volk en vaderland beseft: een ster is geboren! Maar hoe ervaart de geboren Engelsman het zelf? Tijdens de Grand Opening van evenementenpodium Hal 4.1, met een optredende Saunders als main attraction tracht ik het hem persoonlijk te vragen. Maar dat gaat zo gemakkelijk nog niet. Richting het einde van zijn live performance in Rotterdams nieuwste evenementenhal slaan namelijk bij de jonge meiden op de voorste rij alle stoppen door. Ben blijft er kalmpjes onder. Ogenschijnlijk ongeroerd zwiept hij het podium af, neemt plaats tussen het gejoel en zingt hét lied waarmee het allemaal begon. Na het met luid gejuich en applaus ontvangen optreden vertrekt Ben in het kielzog van een meute gillende meiden en flitsende fotografen naar de persruimte. Daar tref ik de opvallend nuchtere jongeman voor een kort onderonsje.

 Went dat, ster zijn?

 Ik ben geen ster hoor! Ik ben gewoon een doodnormale jongen, en dat anderen dit anders zien vind ik raar!

Maar wacht even. En al die gillende meiden dan, alle aandacht. Das toch niet normaal? 

Normaal!? Zij doen het toch, ik niet!

Hoe is jouw leven veranderd na TVOH?

Mijn leven is eigenlijk precies hetzelfde, heb alleen ander werk.

Die nuchterheid, hoe werkt dat?

Ik ben gewoon wie ik ben, weet je. Ik laat me niet meesleuren. Ik blijf mezelf. Veel mensen vragen ook hoe het is om mij te zijn? Hahah. Je moet in ieder geval niet als mij willen zijn, wees jezelf!

Mooiste ervaring tot nu toe?

Vanavond een optreden, morgen zie ik weer verder. Elke dag ben ik een mooiste ervaring rijker. Je bent eigenlijk best vrij. Ik bedoel, ik zie dit als vrij zijn. Kunnen doen wat mijn hart ingeeft. Dit is relaxt man, ja toch?

Ben Saunders de stem van Holland is en blijft gewoon Ben en misschien juist daarom een grote ster.

 

Bedankt B.

Credits: De Havenloods | TVOH | Ben Saunders official