Innerviewer

sebastiaan_weenink

Het was een droom om Nederlands kampioen te worden, op een gegeven moment werd het een doel! ~ Seb Weenink

Er gaat niets boven een goed gesprek met iemand die van zijn dromen een mik-bord maakt. En - Bullseye - raak gooit! Met trots stel ik aan je voor, de man wiens ambitie verder reikt dan de nr. 1 positie van de wereld, Nederlands kampioen squash Sebastiaan Weenink: "Je bent pas écht kampioen wanneer je ook buiten de baan als winnaar uit de bus komt."

Hier zit pit in.  Mannen zoals Sebastiaan (28). Van die kerels met ballen. Dromen waarmaken? Daarvoor ga je aan de slag. Je wordt wakker! Met behulp van top coaches en trainers van het nieuwe Institute for Sports & Performance Whisper die net iets anders kijken door zich te richten op de mens achter de sporter maakt Sebastiaan het verschil. Whisper statement: 'Een winnaar, dat is volgens ons wie je bent, veel meer dan dat het iets is wat je doet.'


Welkom bij het innerview | Ditmaal vanuit het mooie Kralingen-oost in thuisstad Rotterdam. Wij strijken neer bij de prestigieuze sportvereniging Victoria. Hier wordt decennia lang gehockeyd, maar ook getennist én gesquasht. Een ideale omgeving voor topsport en een meer dan uitstekende setting voor ons innerview met de kampioen. Ik vind het nogal spannend allemaal. Sebastiaan heb ik namelijk één keer eerder ontmoet. Een jaar geleden, tijdens een netwerkborrel  in Noord Brabant. Ik had van dit groot aanstormend talent gehoord en daar zat ie dan. In de flesh. Maar blijkbaar had ik een totaal ander beeld van hoe een 'beoogd kampioen' erbij hoort te zitten ofzo. Sebastiaan oogde afstandelijk. Stilletjes. Klein. Met het hoofd licht voorovergebogen aan tafel, in zichzelf weggedoken. Hij had amper contact met zijn omgeving en was zeer geremd in zijn uitingen. Op het moment dat wij aan elkaar worden voorgesteld zoek ik nog krampachtig oogcontact. Niet thuis.


Maar hoeveel van mijn observatie toen is waar? Sebastiaan intrigeert. Met het innerview komt het langverwachte ware aard in beeld. Ik voel een connectie en er is contact.  Ik heb de eer om te mogen ontdekken wie de toen schuwe 27-jarige was en wat hem heeft gebracht tot kampioen, de stralende man die ik hier tegenover mij tref. Ik sta dan ook te popelen. Best zenuwachtig. Maar klaar om de vragen van het hart te stellen.


3-IV-logoKlik play en luister naar het innerview met Sebastiaan, over topsport en het leven van een winnaar. Hoe diep gaat zijn liefde voor de sport? Wat voor soort sporter moet je zijn om kampioen te worden? Is het eenzaam aan de top? Welke rol spelen coaches, familie en vrienden? Hoe ga je als sporter om met tegenstanders maar ook  tegenslag? Wat betekent het krijgen van succes? En wat zijn de ambities,  visie, groeimogelijkheden, uitdagingen  en nieuwe doelen?

Volg Sebastiaan Weenink op weg naar het bereiken van zijn ultieme doel, via www.sebweenink.com. Informeer hier naar het Institute for Sports & Performance WHISPER. 


Bedankt Seb!