Innerviewer

Mijn innerview met inmiddels goede vriend Johannes Leerink, een van de buitencategorie uitzonderlijke gesprekken. Hier is iemand, ooit een getergd jongetje, groot organisatietalent, later directeur in menig topbedrijf, die op 4-jarige leeftijd besluit zichzelf de wereld cadeau te doen. Het waarom? achter zijn besluit doet verstelt staan.

De wereld van Johannes verandert drastisch bij de geboorte van een sibling.¬†"Mijn broertje werd geboren. Die kwam rond¬†mijn verjaardag. Dat is wat ik mij als incident herinner! En dat leefde niet als leuk, maar dat leefde als: ik word ingeruild!" Gepaard met de choquerende uitspraak van zijn grootmoeder, iets in de strekking van 'Dan heb je helemaal geen cadeaus meer nodig' (zijn moeder zat erbij dus die was ook schuldig), verandert dat ene moment Johannes's kijk op liefde en de wereld. Openhartig vertelt de mede oprichter van Silk Group en het Silk Leadership Lab hoe hij jarenlang¬†talloze¬†zakelijke¬†en financi√ęle successen behaalde, maar daar nooit √©cht van kon genieten.

Wat dertig jaar leven in de veronderstelling doet met een mens. Johannes leert ons hoe en waar het opruimen van oordelen begint en welk gesprek daarvoor nodig is. Zijn verhaal en levenservaringen zijn inmiddels een bron van inspiratie, een geschenk, voor zakelijk en ondernemend Nederland die zichzelf het cadeau van authentiek leiderschap doen.

Johannes over het Silk Leadership Lab: Van een rusp een vlinder worden. Het is letterlijk een lab geworden, waar iedereen aan het werk is met zijn groeibelevenis van het leven. Compagnon Vasko Vasic en ik delen ons gesprek, ons verhaal, wat we samen hebben ontdekt. Het is zo in evolutie dat het elke keer anders is, maar er is echt iets aan het ontstaan. Ik kan niet anders zeggen dat het bij mezelf en anderen een veel diepere laag aanboort nog, van wie wij als mens écht zijn. Mensen gaan echt open. Er is echt niets meer te leren daarna. Er is ook niets geleerd. Weer toegang krijgen tot wat je allang wist. Dat is het. Je herinnert wie je bent.

Luister naar een korte samenvatting van ons gesprek in deze innerviewer promo. Meer weten over het Leadership Lab? www.silkgroup.net

Bedankt Johannes!