Innerviewer

"Pap, leg alsjeblieft de fles neer, hier ben ik, zie mij!"

 
Ik laat een traan voor alle kinderen op de wereld die onze bescherming nodig hebben. Maar deze niet krijgen omdat de volwassene geen thuis geeft. Te druk met het ontvluchten van het eigen verleden, van verantwoordelijkheden en verdrinken in misère. Verslaving maakt meer kapot dan je lief is.
 
Kinderen hebben onze bescherming nodig. Het is een plicht van de ouder en een recht van het kind. Maar wat nou als de ouder de pijn uit eigen jeugd niet heeft verwerkt en deze onbewust projecteert op de volgende generatie? Je ziet het keer op keer. Volwassenen die vluchten naar een verslaving om de pijn te verdringen en zich vervolgens niet emotioneel binden met hun kinderen of erger (!)
 
Dit komt omdat wij onze trauma's, onze diepe wonden, niet leren (h)erkennen en benoemen. We helen niet, omdat we niet geleerd hebben erover te praten! Omdat het te pijn doet. Omdat we ons ervoor schamen. Omdat het te freak-in eng is. Te moeilijk! Dan maar wegstoppen en opkroppen. Dat is makkelijker. Daarom gebruiken we verslavende middelen zoals drugs en alchohol om het gevoel (de pijn) te verdoven in de hoop dat dat iets oplost.
 
Maar dit is natuurlijk geen medicijn, geen oplossing! Het maakt het erger. Zo genees je niet. De wond heelt niet. En onze kinderen zijn hiervan de dupe. Raken eveneens gewond. Want ze zien en voelen het gebeuren en trekken het zich aan. Denken dat het hun schuld is. Maar ze hebben er niet omgevraagd. Dit is niet eerlijk!!!
 
Een kind kiest hier niet voor. Die wil gekoesterd worden, zich geborgen voelen. Die wil gewoon liefde. Thuis zijn bij zijn ouders, zich veilig voelen. That's all. We denken vaak. Ach, het kind is nog klein, die merkt er vast niets van. WAKE UP! Het kind merkt er ALLES van! Het heeft gevoel, het heeft een hart. Dat pikt van alles op. Dus ook alle negatieve energie. Het probleem is dat een kind het niet kan begrijpen en het dus niet kan plaatsen of verwerken, waardoor de negatieve energie wordt geëigend, verweven met de identiteit. Het krijgt een plekje, wordt gehuisvest, met op latere leeftijd onverklaarbare boos- en bitterheid of agressie als gevolg.
 
Ouders wees je alsjeblieft bewust welke impact jouw verslaving kan hebben op onze kinderen! Wil jij je kind beschermen, moet je allereerst aan de slag met jezelf, met de verslaving. Het is nooit te laat. Begin, door erover te praten. Vraag om hulp! Want je bent niet alleen. Er is altijd hulp. Maar je moet er allereerst wel voor open staan. De eerste stap maken. Het universum zal je dan de weg wijzen. En ik weet dat je dit gaat doen, er is geen optie, want je houd zielsveel van je kinderen! Je wilt beter doen, voor hun en ook voor jezelf. Want onze kinderen verdienen het, maar jij ook!

 

Op 20 oktober 2018 gaat The Innerviewer Show van start en zijn dit de onderwerpen die het maandelijks terugkomend event inhoud geven. Meer info & tickets klik hier. Nieuwsgierig naar andere show onderwerpen en thema's? Volg dan The Innerviewer op LinkedIn en/of op Facebook en blijf op de hoogte!
Lees ook Irwin's blog over depressie

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.