Innerviewer

Ben je van plan publiekelijk je mening te geven, bijvoorbeeld in reactie op de mening van een ander waar je het mee oneens bent? Een Facebook, Twitter of LinkedIn post bijvoorbeeld. Denk voordat je reageert terug aan Nelson Mandela en check bij jezelf als het wel nodig is! De vrijheid van meningsuiting om maar te kunnen zeggen wat je wilt, wanneer je wilt, zonder rekening te houden met de gevoelens van anderen en de gevolgen ook voor jezelf is toch vooral contrapositief denken. Er is al genoeg leed in de wereld. Jij hoeft daar niet aan bij te dragen!

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk als het gaat om de vrijheid van je kunnen en mogen uiten. Je gevoelens kenbaar maken en je ideeën delen. Het is jouw overtuiging, jouw geloof, jouw kennis en dus jouw goed recht. Ontegenzeggelijk! Maar gaat het daar wel om? Gaat het wel om jou? Wat is je intentie? Vraag je jezelf weleens af waarom je reageert? Wat is je missie? Wat wil je teweeg brengen? Waar is het je werkelijk om te doen?

Ik daag je uit om verder te kijken, naar het groter plaatje. Het gaat niet om jou! Het gaat ook niet om mij! Het gaat om verbinding en medemenselijkheid. Dan staat een mening vaak alleen maar in de weg. Zeker als het door de geadresseerde wordt ervaren als aanval, wat de reactie verdediging triggert. Voordat je het weet ben je in oorlog met elkaar! Terwijl dat misschien helemaal niet je bedoeling was.

Ja, je krijgt misschien een heleboel mensen achter je. Maar de mensen die er een andere mening op nahouden staan dan lijnrecht tegenover je. Jij staat dan in het midden. Alleen! Is dat wat je wil? Het kan ook anders. De Afrikaanse Ubuntu levensstijl inspireert tot een nieuwe kijk op verbondenheid. Nelson Mandela was hierin een groot voorbeeld. 'Ik ben, omdat wij zijn.' The spirit of togetherness. Samen vertrouwen op de kracht van dialoog. Wanneer je een ander kwets, kwets je onlosmakelijk jezelf. Spreek daarom de taal van verbinding.

Luister naar de woorden van Nelson Mandela en start je dag anders!

#changecomesfromwithin #naarbinnenkijken #vanbinnennaarbuiten#INNERviewer #TheShow #ComingSoon #tweeduizendachtien

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.