Innerviewer

Terwijl 2018 nadert en ik mijn 2017 kerstbericht intyp voel ik de emoties opkomen...

Het is opvallend genoeg vooral rond de feestdagen dat mensen meer open en kwetsbaar durven zijn, meer van zichzelf laten zien. Een rondje social media en je ziet het overal verschijnen. De beelden, de verhalen. Het is voelbaar. Ik merk dat het me raakt. Gemengde gevoelens vanuit mijn Innerviewer hart. Ik wil natuurlijk dat het altijd zo is, maar tegelijk voel ik een diepe dankbaarheid voor de aanleiding. De drempel gaat omlaag en we zoeken elkaar plotseling weer op. Daar is ineens de weg naar écht menselijk contact en komen de goede gesprekken bijna als vanzelf op ons pad. Ja, dan kan het me weinig schelen wat de aanleiding is geweest. Dat we het maar doen! Oprechte uitwisselingen. Vriendelijk en aardig zijn voor elkaar, voor bekenden en vreemden. Minder geneigd zijn te oordelen. Meer verbinden en de voorwaardelijkheid van liefde opheffen. Het lijkt wel een soort staakt het vuren periode. En dat maakt mij blij. Geeft de burger moed en vertrouwen, dat het geloof in elkaar herstelt.

En dit is zo belangrijk! Want met vertrouwen geven, zo maken de mensen die onzichtbaar door het leven gaan nog een kans. Mensen die geen reden zien om te leven, die afglijden naar de schaduw, omdat ze zichzelf niet waard achten gezien te worden, omdat ze het gevoel krijgen dat niemand om ze geeft. Omdat ze niet geleerd hebben wat liefde, houden van jezelf, is. Deze medemens maakt een grotere kans op te vallen en de sluier van eenzaamheid en onzichtbaarheid van zich af te trekken als en wanneer wij besluiten de kerstgedachte over het hele jaar door te trekken.

Mijn gedachte gaat in het bijzonder uit naar jullie ❤

Kerst, als je het viert of niet, iedereen verdient een cadeautje. Maak er het beste van, voor iedereen!

Vrolijk kerstfeest

#IkZieJou

#innerviewer

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.