Innerviewer

Ik kom geregeld mensen tegen die het super spannend vinden, een beetje eng zelfs, om hun verhaal te delen. Ergens diep van binnen is er de behoefte om je te uiten, maar een zekere angst onderdrukt de expressie. Waar komt toch deze angst vandaan?

De grootste angst heb ik geleerd is vooral wat anderen ervan zullen denken als je de waarheid over jezelf vertelt!

Misschien is het je aangeleerd dat het beter is je verhaal en gevoelens voor jezelf te houden. Dat niemand erop zit te wachten. Waardoor gevoel van schaamte ontstaat of dat je niets zinnigs te zeggen hebt, omdat je denkt geen waarde toe te kunnen voegen.

Maar dit is natuurlijk niet waar! Jouw verhaal doet er wel degelijk toe! Allereerst voor jezelf! Omdat Jij ertoe doet! Maar ook is het belangrijk inzichtelijk maken, in overzicht krijgen, Wie Je Bent. Het delen van je verhaal helpt. Het creëert een helikopterview van jouw leven. De puzzelstukjes vallen op hun plek. Belangrijke informatie komt vrij, nodig om je te helpen je weg te vinden. Navigeren over het bijzondere levenspad.

Je verhaal delen wakkert zelfkennis en groei aan, door te leren van je kwetsbare en kracht ervaringen. Met als positief effect helen, groei van zelfvertrouwen en geloof in jezelf.

Daarnaast kan jouw verhaal anderen inspireren en helpen. Door de connectie te maken vanuit herkenbaarheid. Je geeft hiermee de ander toestemming, dat het oké is en het waard om gehoord en gezien te worden. Het laat ook zien dat we allemaal helemaal niet zo verschillend zijn. Je verhaal delen verbindt.

En over het idee (misschien ook een angst) dat je altijd je diepste geheimen moet vertellen heb ik het volgende te zeggen. Jij en jij alleen bepaalt wat je waar in welk gezelschap over jezelf deelt. Zorg dat het vooral goed voelt.

Ik heb er mijn missie van gemaakt het voor mensen veilig en toegankelijk te maken om hun verhaal te delen. Dit doe ik onder andere door altijd zelf mijn verhaal te delen. Dit is ook waarom mensen bij mij een vertrouwd gevoel krijgen. Ik zal niets van jou vragen waartoe ik zelf niet bereid ben!

Irwin's Helende Huiskamer sessies starten volgende week, mijn manier om te helpen met het vertellen, doorleven en verwerken van jouw verhaal.

Delen = helen

Ik luister graag naar je!

Aanmelden kan hier

Liefs,

Irwin

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.