Innerviewer

Ik weet niet waar het precies is misgegaan. Maar ergens is het beeld ontstaan dat therapie iets is om je voor te schamen. Want dan weten mensen dat je een probleem hebt! Maar wat als je écht een probleem hebt en er vanaf moet? Moet het dan uitmaken wat anderen vinden?! Jij verdient gewoon de juiste hulp, een écht goed gesprek, misschien wel een serie goede gesprekken!

Misschien stuit de definitie 'behandeling van een ziekte' je tegen de borst. Maar wat als je echt ziek wordt, als bijvoorbeeld je mentale weerstand te laag is? Wat te doen als je fysiek tip top in orde lijkt maar je je alles behalve gezond voelt? Wanneer pijnlijke herinneringen maar blijven bovendrijven en de huisarts daar geen receptje pijnstillers voor kan uitschrijven?

Therapie is het antwoord op een prangende maar mogelijk onduidelijk vraagstuk waar jij mee zit. Het is de behandeling tegen mentale ziekte en biedt verlichting. Het doet jou nog meer ontdekken wie je bent en waar je vandaan komt. Je ervaart de verklaring waarom je bent zoals je bent. Dat begrijpen betekent jezelf beter leren kennen en jezelf beter leren geven wat je nodig hebt. Wie verdient dit nou niet?!

Iedereen worstelt weleens met mentale issues. Als je ooit eens iemand tegenkomt zonder problemen dan zou ik maar heel gauw NASA bellen want dat is overduidelijk niet van deze wereld. Wij gewone mensen hebben problemen. En die lossen we op! Door bijvoorbeeld professioneel gehoord te worden, daar neemt een goede therapeut de tijd voor.

Soms is een life coach - zoals ik - de persoon die je kan helpen, een psycholoog, huisarts of filosoof. Maar ook de buurman of een vreemde op een bankje in het park kan voor jou de opening zijn. Belangrijk is dat je je gezien en gehoord voelt, dat er een positieve verandering als doorbraak optreedt. De (vorm van de) behandeling of dat ene goede gesprek moet goed bij je aansluiten. Je moet je er goed bij voelen.

Waarom therapie voor iedereen is? Je leert praten over je gevoelens. Je introduceert meer diepgang in je leven. Je wordt bewuster van jezelf en je omgeving, waaronder van je problemen én de oplossingen. Waardoor je zoals ik ook weer anderen beter kan helpen! Durf de stap te maken, door erover te praten. Schaam je daar niet voor. Het gaat om jouw gezondheid en die van jouw dierbaren. Zoek hulp wanneer je voelt dat het nodig is en zorg dat je je goed voelt ♥

#irwinment #innerviewer #connectingpeople #sharingstories #changinglives

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.