Innerviewer

"Jullie zijn zo perfect samen" Katinka​ en ik horen het vaak. Maar wie denkt dat mijn relatie met de vrouw waarmee ik inmiddels 21 jaar samen ben een sprookje is? Let me tell ya…

Zij is de liefde van me leven. Nergens anders voel ik me meer thuis dan in deze relatie. Dat houdt echter niet in dat onze ups geen hevige concurrentie ondervinden van de downs. Het is zeker niet allemaal smooth sailing.

Een storm ligt altijd op de loer. Maar wij hebben geleerd daar geen oordeel over te hebben. Om daar juist kracht en lering uit te trekken. Die storm is niet te voorspellen, wel te verwachten. Je 100% voorbereiden lukt dus niet, maar je zo goed mogelijk bewapenen tegen de natuurelementen is een vereiste.

Dit zijn 10 tips van ons om succesvolle duurzame relaties te onderhouden:

1. Wees eerlijk

Brute eerlijkheid! Speak your truth. Wanneer je iets voelt, ergens iets van vindt. Windt er geen doekjes om. Spreek je hart. Niet binnenhouden. Als je serieus genomen wil worden, neem jezelf dan allereerst serieus. Wees eerlijk!

2. Geef vertrouwen

Durf de ander in vertrouwen te nemen door vertrouwen te geven. Afspraken maken en je eraan houden geeft vertrouwen. Dat geeft zekerheid, een gevoel van veiligheid. Daarop kun je bouwen.

3. Persoonlijke ontwikkeling

Investeren in jezelf is een investering in de relatie. Elkaar hierbij steunen (partnerschap = mede-investeren) is key. Als je ziet wat de ander nodig heeft. Wees bereid daaraan bij te dragen. Ookal heb je zelf iets anders nodig.

4. Speels

Houdt de relatie jong en gezond. Samen spelen. Lachen. Lol hebben. Plezier maken. Neem het allemaal niet te serieus. Laat los en geniet zoveel als je kan zo vaak als je kan. Houdt de energie hoog en positief.

5. Teamwork

Samen dingen doen, ondernemen. Samen sta je sterker. Vorm je een front tegen de elementen. Een anker. Creëer betrokkenheid. Een gezamenlijke visie. Alle neuzen dezelfde kant op. Samen doelen makkelijker bereiken.

6. Ruimte geven

Als je ook binnen de relatie vrij wil bewegen heb je daarvoor ruimte nodig. Met 'vrij bewegen' bedoel ik niet het ontlopen van verantwoordelijkheid, wél ruimte creëren om jezelf te zijn. Gun elkaar deze ruimte.

7. Hulp zoeken

Soms zit de relatie op slot. Staat je ego, een oude pijn of negatief patroon jou en je partner in de weg om echt contact te maken. Het helpt dan om een kundig vertrouwenspersoon in te vliegen die overzicht heeft en openbreekt.

8. Sorry zeggen

Durven toegeven dat je 'verkeerd' zit heeft niets te maken met gelijk hebben of niet. Je bent bereid eerlijk naar jezelf te kijken, naar de situatie en jouw aandeel en neemt daar verantwoordelijkheid voor.

9. Bewust kiezen (voor elkaar)

Weet zoveel mogelijk wie je bent en wat je wil, aan de basis, voordat je je commiteert aan de relatie. Zelfkennis is een absolute pre om mee te nemen naar het samenzijn. Je kiest dan bewust wat goed voelt en bij je past.

10. Liefde is…

Openbaar en affirmeer, wat de waarde is van het samenzijn, de liefde, de plussen alsook de minnen… waaruit meerwaarde voortvloeit. Het weten en denken is niet genoeg. Spreek het uit. Manifesteer en versterk de band.

Hierover verder praten? @ The INNERviewer Show (valentijn ed.)

Aanstaande zondag praten wij open eerlijk en uitgebreid over de schaduwkant van onze relaties, de uitdagingen en ontberingen. Thema *Liefde: de keerzijde*

Jij kan erbij zijn!

Ga jij momenteel door de storm?

Ben je op zoek naar inspiratie!

Wil jij je leven en relatie veranderen?

Wees welkom!

Tickets via www.capsloc.nl

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.