Innerviewer

In het licht van wat er in Amerika gebeurt... Het bestormen van het Capitool door overwegend witte aanhangers van Trump (een terroristische aanval) en de in eerste instantie opvallend passieve reactie van de politie. Die hadden overduidelijk geen repressieve maatregelen getroffen. Hier wordt wederom white privilege blootgelegd!

Met de BLM demonstraties in het achterhoofd en de manier waarop de politie destijds klaarstond en keihard optrad. Probeer je voor te stellen wat er was gebeurd wanneer er een groep demonstrerende zwarte mensen richting het Capitool marcheerden en het Capitool probeerden binnen te dringen??!!

En dan terug naar Nederland...

Zijn wij zo anders? Kijk maar eens naar de huidige rel rondom Akwasi. Wederom valt het hele land over zijn 'dreigende en intimiderende' houding en toon tijdens een radio interview. Een bedreiging voor de Nederlandse journalistiek? Weet je waar dit mij aan deed denken? Herinner je je nog het moment waar tijdens een ander NPO radio 1 uitzending Thierry Baudet bij Simone Weimans wegliep? Toen 'dreigde' Baudet te bepalen hoe Weimans het gesprek moest leiden "... Nee, we gaan het nu hebben over mijn krant" Over intimiderend gesproken!! En omdat hij zijn zin niet kreeg liep hij weg.

Bijna een identieke gebeurtenis (afgezien van het meenemen van de laptops, welke Akwasi overigens niet heeft gestolen). Maar ondanks de duidelijke overeenkomsten hoorde je toen niemand informeren als Baudet vervolgd moest worden of aangifte moest worden gedaan! Naar mijn weten niemand die je hier achteraf over hoorde. De woorden van Baudet aan Weimans adres werden simpelweg niet als intimiderend, agressief of dreigend gezien.

Bekijk vergelijk en oordeel zelf hier

Trouwens, ook milde applaus destijds voor Weimans (een zwarte Nederlands-Surinaamse vrouw die toen in vele media voor de gelegenheid NPO-activiste werd genoemd ipv journalist of nieuwslezer) ten opzichte van de nationale hulde nu voor de witte programmamakers van Dit is de Dag. Een overwinning van de nederlandse journalistiek.

En dit omdat Akwasi, een Nederlands-Ghanese zwarte man, zei: "Wil je deze kant opgaan?" en "Je gaat het er nu afhalen, anders heb je een probleem met mij." Overigens zijn deze uitspraken eveneens door justitie beluisterd en bepaald: geen strafbare feiten.

WITTE PRIVILEGE TEN TOP dát is een FEIT!

Agressie, intimidatie en dreiging wordt automatisch gekoppeld aan het handelen van een zwarte man, maar niet automatisch aan het handelen van een witte man!

Just saying!

#witteprivilege #whiteprivilege #wakeup #changeiscoming

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.