Innerviewer

It's hard!

Mij wordt weleens gevraagd, waarom ik zo hard werk? Mijn hele leven al. Dat hoeft toch niet? Gewoon rustig aan joh, genieten. Lekker chill. Misschien is dit voor jou het geval. Maar voor mij, ik ben een doener en Ja het is hard werken! Why? It doesn't come easy! En weet je, ik klaag er niet over. Zelfs wanneer ik gisteren in een gesprek terechtkom waarin iemand zich comfortabel genoeg voelt om er openlijk voor uit te komen dat hij een racist is! Iemand die mensen uitsluit vanwege hun afkomst, hun huidskleur en geloof. Ja dan is het hard werken! Hardwerken om ongeacht zijn haat voor mij de liefde voor hem te voelen. Onvoorwaardelijk! Het is niet makkelijk! Ondanks ik beter weet. Ondanks ik diep in mijn hart voel dat het niets zegt over mij, over wie ik ben. Het is keihard werken om de restjes van diep gewortelde emoties, generaties op generaties aan woede en boosheid teleurstelling en onderdrukking, niet op hem af te vuren. Omdat het de makkelijkste weg is. Ja het is hardwerken! Omdat ik in dat moment verder moet kijken, meer mag zien, een kans! Zelfs dan! Een kans om te helen en verbinden!
Dus spreek ik mezelf moed in. Word ik stil en luister. Met heel mijn hart. Waardoor ook hij ruimte voelt ontstaan om te zeggen wat op zijn hart ligt, wat hem écht scheelt, waar zijn pijn, eenzaamheid en verdriet vandaan komt. Ik voel geen medelijden alleen maar liefde. Yes it's hard work, harT werk!

Een knuffel voor jou!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.